Szürke rózsa • Prológus

• Prológus •

A kocsizaj hangosan visszhangzott az erdei úton. A természet nem szokott hozzá efféle hangos zajokhoz. Régóta nem járt erre földi halandó, hiszen mindenki félt a közeli birtoktól a róla terjengő históriáknak köszönhetően. 
Az épület rossz állapotban volt, a külső falakról potyogott a vakolat, az udvart benőtte a gaz és az egykor gyönyörű szökőkútra már csak egy óriási gödör emlékeztetett. A kastély belsejében sem volt jobb a helyzet.
A padlón vastagon állt a por, a bútorokat tejfehér fóliával takarták le. Bár az időn ez nem foghatott ki. Lassan az összes, egykor méregdrága asztal, szék, kanapé és ágy az enyészeté lett. Már csak foszladozó kárpitdarabok emlékeztettek a valamikori pompára. A falon függő festmények fénye megkopott, lassan teljesen kivehetetlenné váltak a rajtuk megörökített alakok és jelenetek. 
Az elmúlás járta át a kastély falait. Ha netán egy-egy turistacsoport erre tévedt, az összeset a borzongás járta át. A kapun már régóta függött az eladó tábla, de az épeszű lakáskeresőknek még csak a fejében sem fordult meg, hogy netán ezt a házat válassza otthonának. Aki ránézett az épületre, egyre csak a halálra gondolt, esze ágában sem lett volna beköltözni. 
A közeli kisvárosban több legenda is terjengett az ősrégi kastélyról, azonban az igazat senki sem tudta, hogy miért ürült ki ez a bátran monumentálisnak is nevezhető épület. A szellemjáráson keresztül a halált hozó kór jelenlétével bezárólag keringtek történetek a birtokról.
Az érkezőket azonban mindez nem zavarta. Amint átjutottak az óriási kovácsoltvas kapun, majd megálltak a feljárón, egy öltönyös úr szállt ki az autóból. Biztos léptekkel haladt egészen a hatalmas bejárati ajtóig, ahol megvárta a másik férfit. Az kinyitotta előtte az ajtót, az óriási kulccsal, melyet a volt tulajdonostól kaptak. 
A fehér csíkos öltönybe öltözött köpcös úriember belépett az előcsarnokba, körbenézett, majd elkezdett mély, öblös hangon nevetni. 
- Megfelel Mr. Mort? - kérdezte főnökét a beosztott. 
- Tökéletes, egyszerűen tökéletes - felelt Mr. Mort, majd tovább folytatta a sátáni kacajt. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Díj • Első

Ange • Negyedik

Szürke rózsa • Tizedik